close button

Kesaksian Bekas Pastor Gereja Memeluk Islam

Haji Mohd Farhan Abdullah Al-Hafiz dilahirkan pada 6 Mac 1968, berasal dari Kota Belud, Sabah, daripada suku kaum Kadazan. Ayahnya bekas ketua gereja dan beliau sendiri mendapat pendidikan daripada ayahnya dan bersekolah Kristian selama 8 tahun serta dilatih menjadi mubaligh Kristian. Bersekolah kerajan dari Tingkatan 1 hingga 5 dan Tahun 1 dalam bidang Business Studies di ITM. Seterusnya beliau dihantar oleh ayahnya ke sekolah kristian di Namaus dari pusat gerakan penginjilan Sidang Injil Borneo yang berpusat di Lawas. Mula memeluk Islam pada 26 Februari 1990 di Pusat Latihan Dakwah Keningau, Sabah, di bawah Jabatan Perdana Menteri Pengajian Islam.

Incoming search terms:

 • pengakuan pendeta masuk islam
 • kesaksian pendeta masuk islam
 • Pendeta masuk islam
 • kesaksian kristian
 • satu gereja masuk islam
 • pendeta masuk islam 2011
 • kesaksian pendeta yang masuk islam
 • kesaksian pastor masuk islam
 • pengakuan pendeta yang masuk islam
 • Pengakuan pendeta
  22 May

  12 Ulasan untuk artikel “Kesaksian Bekas Pastor Gereja Memeluk Islam”

  1. kiricom Says:

   Banyak terima kasih untuk Haji Farhan pada panggilan ini diberkati

  2. aznee Says:

   syukur,Allah telah memilih anda utk diberi taufik dan hidayah. teruskan perjuangan anda

  3. mizan Says:

   alhamdulillah…ustaz..aku bangga dengan ko….aku pun org kota belud..

  4. Steward Says:

   yEsUs JaLaN KebenArAn DaN hIDuP..BaRaNgSiApA yAng MeLaLuI DIa..iA DaTaNG kEpAdA bApA..SuNgguH jElAs tErbUkti BaHaWa tUHaN HaNYa SaTU..tidAk AdA DuA AtAupUn TIgA..

  5. Tandatanya Says:

   Saya ingin btya kpda ustaz..dlm al quran ada mnyatakn tentang isa almasih..siapa isa almasih yg d nyatakn dlm al quran itu?

  6. Rujoackh..... Says:

   sejauh anda berpikir, dmn pun kapn pun bahkn sampai anda matipun ALLAH SWT ttp akan melihat dan mengetahuimu karena DIA adalah tuhan yang maha ESA, tapi tuhan Yesus yang mati 2000 tahun yang lalu tidak mgkn tahu dan mengenali aku dan anda sekalian karena dia bukan tuhan dan dia ( yesus ) tidak pernah ada di dunia itu cuma karangan PAULUS yang ada hanyalah Nabi ISA.as, tapi sungguh aneh tapi nyata, ada BAPAK dan ada ANAK, skrg mana yang lebih pantas di sebut TUHAN ??? Bapak di SURGA atau orang yang mati di kayu SALIB.

  7. Nini Says:

   tandatanya~isa Almasih adalah nabi Isa alaihisalam.

  8. edywitanto Says:

   silahkan anda berperang melawan mereka ,saya akan berjuang pada sisi dalam yaitu mempertebal akidah umat muslim, silahkan kunjungi blok kami terutama bab renunganku

  9. anti yesus Says:

   mantap!saya tadi udah copy nih,salam kenal buat admin,dan berjuaaaaaaaaaang terus,semoga allah selalu menolong kita

  10. sosronagoro Says:

   Mud2an yg muslim sejak lahir lbh mendalami ajaran islam. Krn kenyataan yg mualaf lbh giat memperdalam islam

  11. reka Says:

   aku hanya percaya pada satu tuhan ya itu allah swt, tidak ada tuhan selain allah swt, sekalipun kalian umat beragama lain membenci kami, tetap tuhanku adalah allah swt,

  12. anak terang Says:

   p’tanyaan tentang….”mana yang lebih pantas di sebut TUHAN ??? Bapak di SURGA atau orang yang mati di kayu SALIB.”
   dalam Ai-Kitab…”Ia akan melahirkan anak laki-laki dan engkau akan menamakan Dia Yesus, karena Dialah yang akan menyelamatkan umat-Nya dari dosa mereka.”….terbukti Yesus yang kamu sebut tidak mempunyai apa2x…yang mati di kayu salib oleh kerana dosa ADAM DAN HAWA….adalah penyelamat manusia di bumi ini…..sekarang dalam zaman ini kita hanya perlu beriman pada TUHAN….tanpa iman dan kasih….kita tak layak di mata TUHAN…..

  Tinggalkan Ulasan Anda